1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Кілька грецьких Церков визнали ПЦУ через тиск Фанару, – Філарет

Кілька грецьких Церков визнали ПЦУ через тиск Фанару, – Філарет

Права українців, відповідно до наданого томосу для ПЦУ, є обмеженими. Про це йдеться в інтерв’ю очільника УПЦ КП Філарета Денисенка «Українським новинам», яке вийшло 18 листопада на сайті Київського патріархату.

З його слів, кілька грецьких Церков були змушені визнати «ПЦУ» через тиск Константинопольського патріархату.

«А зараз ця так звана ПЦУ… навіть назву змінили, бо всі церкви називаються не “Православна Церква Росії” чи “Православна Церква Болгарії” або “Православна Церква Греції”, “Грецька Православна Церква”, “Болгарська Православна” і так далі. А чому Українська Православна Церква так не називається? Справа в тому, назвою “Православна Церква України” обмежується діяльність Української Православної Церкви. Тобто, Вам кажуть – не всі православні українці належать до Української Православної Церкви, а тільки ті, які знаходяться на території України. Тому і назвали – Православна Церква України.

А в Європі українці вже не належать до ПЦУ, а вони українці і хочуть належати. Так само церкви Америки, Канади і так далі. А кому ж ці православні українці належать? По Томосу вони належать Константинопольському Патріарху. А якби Томос був даний Патріархату, то всі українці, які знаходяться за межами України, належали би до Української Церкви. Ось чому Патріарх Варфоломій не погодився дати нам Томос про автокефалію в статусі Патріархату, а Митрополії, яка може бути в складі Патріархату», – пояснив Філарет свій вихід з ПЦУ.

Попередній запис
«ПЦУ є імітацією Церкви з політичним нахилом», – декан УПЦ КП в Європі
Наступний запис
Митрополит Галльський питав у нас: «А що ми будемо з цього мати», – Філарет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее