1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Кураєв отримав судовий позов на захист честі та гідності

Кураєв отримав судовий позов на захист честі та гідності

Черемушкінський суд Москви зареєстрував позов на захист честі та гідності, поданий колишнім настоятелем Воскресенського військового собору РПЦ в Омську Олегом Ніколіним (у чернецтві – Серафим) до протодиякона Андрія Кураєва, повідомляють «Открытые медиа» з посиланням на офіційну картотеку справ.

Як уточняється, карточка вже видалена з бази, але представник суду Зоя Кравцова підтвердила наявність позову, вказавши, що позивач вимагає 300 тисяч рублів компенсацій моральної шкоди та витрат на юриста.

14 вересня позов був залишений без руху «для усунення недоліків, оскільки в заяві не вказані відомості про відповідача». Олег Ніколін на передані питання відповів, що «ні з ким нічого обговорювати не збирається».

Рік тому, в кінці вересня 2019 року, Кураєв повідомив про відсторонення Ніколіна від служби у Воскресенському військовому соборі. «Звинувачення до домагання до 17-річного (тобто неповнолітнього) семінариста», – написав Кураєв про причини того, що сталося.

Заслужений професор Московської духовної академії Олексій Осипов сказав, що подібний спір у світському суді – це надзвичайне явище. Зазвичай, з його слів, такі суперечки вирішуються у внутрішньому церковному суді, але обидва священнослужителі у ці суди по своїх претензіях одне до одного не звертались, зазначає Осипов.

Попередній запис
Бенефіціари ПЦУ
Наступний запис
Предстоятеля Церкви Кіпру підштовхують до визнання ПЦУ всупереч думці Синоду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее