1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Коронавірус і ПЦУ…

Коронавірус і ПЦУ…

Хто хворіє? Попри те, що ще не так давно представники грецької митрополії ПЦУ дуже раділи, що хворіють їх брати з УПЦ МП, тепер масово почали заражатися вже клірики цієї церкви. Думали, що їм допоможе стамбульський томос про залежність від Варфоломія? Не допоміг!

Як повідомлялося, не так давно перехворів Вінницький митрополит Симеон Шостацький. Сьогодні заявив про свою хворобу митрополит Олександр Драбінко. Хворіє настоятель храму Живоносного Джерела на Борщагівці Валерій Семанцо та з десяток священиків Києва.

Можна говорити про епідемію монахів в Михайлівському, Феодосійському, Видубицькому монастирях. Мають Ковід деякі іподиякони Епіфанія Думенка та представники його найближчого оточення. Майже щодня здає тести Євстратій Зоря, який мріє таки стати предстоятелем Церкви, а тому дуже дбає за своє здоров’я. Не краща ситуація і по єпархіях. Правда, про всю цю епідемію в ПЦУ старанно замовчується.

Цікаво, що, як повідомили в львівському земляцтві, вже давно захворів на коронавірус і колишній начальник Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури скандально відомий Андрій Юраш, який незаконно ліквідовував УПЦ КП і так само, з порушенням законодавства, реєстрував ПЦУ. Щоправда, хвороба Юраша може бути лише «хворобою хитрості» – намаганням таким чином уникнути остаточного звільнення з Міністерства культури та затягуванням часу.

А тепер можна подивитися, як хворіють ті, хто ще не так давно зловтішалися з хвороб інших. Бог усе бачить. Ми ж зі свого боку бажаємо всім швидкого одужання.

«За українську церкву»

Попередній запис
Новий глава БПЦ буде піднесений до сану митрополита 6 вересня
Наступний запис
Керівник Мукачівської греко-католицької єпархії: Об’єднання з УГКЦ не схвалюється

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее