1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Конфлікт між громадами УПЦ та УПЦ КП в Катеринівці вичерпано

Конфлікт між громадами УПЦ та УПЦ КП в Катеринівці вичерпано

Настоятель Свято-Георгіївської громади УПЦ села Катеринівка Кременецького району Тернопільської області розповів, що конфлікт з розкольниками нарешті закінчено. Справа в тому, що в селищі освятили новий храм УПЦ. І тепер у громади замість рейдерськи відібраного храму є нове місце для молитви.

Як розповів протоієрей Сергій Гладун журналістам СПЖ, віруючі УПЦ і прихильники «Київського патріархату» мирно поділили храмове майно. «Одна жінка, яка після конфлікту ходила в наш храм на служби «Київського патріархату», тепер знову буває на наших богослужіннях», – розповів протоієрей.

Віруючі УПЦ безперешкодно забрали в свій новий храм одну пару хоругв, плащаницю, три Євангелія, церковне начиння і посуд, деякі ікони, а старости двох громад в знак примирення потисли один одному руки.

Побудований в рамках програми «40 храмів», в числі перших на Західній Україні, храм святого великомученика і цілителя Пантелеймона в селі Катеринівка освятили 8 вересня 2017 року. З цього дня тут пройшло вже два недільних богослужіння.

Нагадаємо, що прихильники «Київського патріархату», заручившись підтримкою «Правого сектора», силою захопили Свято-Георгіївський храм 15 вересня 2015 року.

Попередній запис
Депутати-каноністи «проти», або циклічність історії українського Православ`я в сучасних умовах
Наступний запис
На місце скандального Мстислава (Гука) керівництво УАПЦ призначило забороненого в УПЦ КП Тихона (Петранюка)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее