1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Константинополь замінив главу Австралійської Архієпископії

Константинополь замінив главу Австралійської Архієпископії

9 травня 2019 року Священний Синод Константинопольського патріархату призначив єпископа Христупольського Макарія (Грінієзакіса) новим главою Грецької Православної Архієпископії Австралії, повідомило грецьке інформаційне видання «Romfea». Члени Синоду проголосували одноголосно за кандидатуру цього архієрея Константинопольської Церкви.

У вересні 2018 року єпископ Макарій виступав на Синаксисі Константинопольського Патріархату з доповіддю про історію Київської митрополії, у котрій заявив, що у 1990 році нинішнього «почесного патріарха» ПЦУ Філарета (Денисенка) не обрали Московським Патріархом «через його українське походження». Місяцем пізніше цей же ієрарх Фанару оголосив, що згода патріархів Помісних Церков з рішеннями Константинополя зі зняття анафеми не потрібне.

Нагадаємо, про те, що у фанаріотів виникли серйозні внутрішні проблеми в Австралії, ще у березні 2019 року писав релігієзнавець Олександр Вознесенський. З його слів, ситуація в австралійських єпархіяїФанару межувала з тенденцією до відділення.

Попередній запис
Синод Константинопольської Церкви прийняв відставку глави американської архієпископії
Наступний запис
У Четвертні до заблокованого храму УПЦ з ревізією заявилися чиновники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее