1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Константинополь використав та обманув Філарета, – ієрарх УПЦ

Константинополь використав та обманув Філарета, – ієрарх УПЦ

Константинопольський Патріархат використав Філарета та обманув його. Таку думку висловив глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря) у коментарі Uaportal.

З його слів, ще ніколи Київський патріархат не опинявся так близько до межі зникнення, через що відчайдушно намагається придумати якісь умови для виживання у релігійній конкуренції, котру для нього створив Константинопольський Патріархат.

«У Стамбулі менш за все звертають увагу на заяви УПЦ КП, – зазначив владика Климент. – Там просто констатують, що жодних соборів для переобрання Філарета вони ініціювати не будуть. Як би Філарет не створював маскарад з цілого ряду придуманих для себе титулів, замилити очі Патріарху Варфоломію цим не вдасться».

На думку ієрарха, в Київського патріархату ніхто і питати не буде, яким має бути об’єднавчий Собор.

«Стамбул і без заяв своїми діями виразно наголошує, що Філарет для нього – «збитий льотчик», – вважає архієпископ Климент. – Зняття заборон з нього так і лишилось яскравим прикладом того, як у Константинопольському Патріархаті вміють за допомоги купи складнопідрядних речень з незрозумілих архаїчних термінів обманути кого завгодно».

Нагадаємо, головний редактор грецького сайту Orthodoxia.info Андреас Лударос заявив, що у тексті рішення Фанару про зняття анафеми та відновлення у посаді немає і натяку на визнання Київського патріархату й УАПЦ.

Попередній запис
Рада Кам’янської єпархії підтримала позицію свого керівництва та підтвердила вірність УПЦ
Наступний запис
Олександрійська єпархія УПЦ залишається з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее