1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Константинополь буде «підтримувати зв’язки» нової церкви в Україні з іншими церквами, – Павленко

Константинополь буде «підтримувати зв’язки» нової церкви в Україні з іншими церквами, – Павленко

Місія Вселенського Патріархату в Україні виконуватиме роль представництва. Про це під час брифінгу в Києві розповів радник Президента України Ростислав Павленко, повідомляє УНН.

«Це робота представництва – тобто те, що ми очікуємо від посольства, – підтримання двосторонніх контактів перш за все із незалежною українською церквою. Там, де потрібна державна підтримка, відповідно до українського законодавства, – і українською державою і Вселенським православ‘ям, Вселенським Патріархатом і іншими Церквами», – сказав радник Президента.

За його словами, нова Церква буде налагоджувати також свої контакти з усіма церквами після обрання предстоятеля, він звернеться до інших Православних Церков щодо визнання. Представництва Вселенської Патріархії різного рівня існують в багатьох країнах, де є незалежні Православні Церкви. Вони виконують таку ж функцію, додав він.

«Вселенським Патріархом буде відряджено спеціальну людину – екзарха, представника, який буде виконувати всі ці функції», – зазначив Павленко.

Попередній запис
Варфоломій закликав РПЦ здатися
Наступний запис
У Рівненській області повісився священик УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее