1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Комітет ВР України підтримує скасування нотаріального завірення статутів

Комітет ВР України підтримує скасування нотаріального завірення статутів

7 вересня відбулося засідання Комітету з питань промислової політики і підприємництва разом з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. В результаті було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект № 6642, який передбачає скасування вимоги про нотаріальне завірення підписів, як зайвої проміжної ланки в процесі реєстрації статутів релігійних організацій. Про це пише Спілка Православних Журналістів, посилаючись на Інститут релігійної свободи.

«Справжність підписів на установчому документі громадського об’єднання, релігійної організації або благодійної організації нотаріально засвідчується тільки при наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об’єднання, релігійної організації або благодійної організації», – йдеться в проекті Закону.

Таке ж доповнення стосується протоколів загальних зборів релігійної організації, яка затверджує зміни до статуту, а також передавального акта (у разі злиття, приєднання, перетворення) і розподільного балансу (у разі поділу або виокремлення) релігійної організації як юридичної особи.

Варто також відзначити, що згідно з проектом № 6642, за державну реєстрацію змін до відомостей про релігійні організації в Єдиному державному реєстрі не буде стягуватися адміністративний збір, який на сьогодні становить 460 гривень. Адже зараз релігійні організації прирівняні в сплаті адміністративного збору до комерційних підприємств.

Попередній запис
Кримська брехня «філаретівців», або Що насправді відбувається з УПЦ КП в Криму
Наступний запис
Засідання суду щодо конфесійної приналежності храму в Костянтинівці відбулося 7 вересня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее