1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Колода та скалка

Колода та скалка

Згадуючи неодноразові волання фанаріотів про «жорстокість та відсутність любові» в РПЦ, котра розриває євхаристичне спілкування з іншими Церквами, хочеться нагадати Константинополю про те, що він сам неодноразово звершував подібні дії.

Однак якщо Московська Патріархія робить це через об’єктивні причини, зокрема, визнання певними Церквами розкольників, то церковний Стамбул, аніскільки не вагаючись, йде на відповідні кроки, якщо зачеплені його «шкурні» інтереси.

Ось така вона, «грецька любов»…

Приклади з Вікіпедії:

«Появлення приходів Антиохійської православної церкви на Філіппінах викликало різке засудження з боку Константинопольського патріархату в особі митрополита Гонконгського Нектарія (Циліса), котрий оголосив її місію неканонічною та відлучив від церковного спілкування мирян, що перейшли з Константинопольського патріархату до Антиохійського через негаразди на головному приході».

«З 2003 року виникла суперечка між Церквою Еллади та Вселенською патріархією про порядок заміщення кафедр Нових територій, внаслідок чого 30 квітня 2004 року Константинопольська церква перервала євхаристичне та адміністративне спілкування з архієпископом Афінським та всієї Еллади Христодулом».

Правблог

Попередній запис
Юраш мобілізує «громадськість» на свою підтримку: опублікований лист до влади
Наступний запис
Архієрей Олександрійської Церкви підтримав ідею Собору з питання ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее