1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Коли нічому порадіти: в ЗМІ витягли антицерковну «новину» про торішні події навколо Почаївської лаври

Коли нічому порадіти: в ЗМІ витягли антицерковну «новину» про торішні події навколо Почаївської лаври

24 листопада 2019 року тернопільське інтернет-видання «Місто» опублікувало «новину-бомбу» про те, що Комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації нібито прийняла рішення скасувати право користування УПЦ спорудами Свято-Успенської Почаївської лаври. Співробітники «Міста» послалися на опубліковане на сайті Мін’юсту повідомлення.

Однак мало того, що йдеться про події 2018 року. Насправді навіть торішні події стосувались не скасування права користування УПЦ цією нерухомістю, а скасування проведеної реєстрації цього права.

Тоді в Мін’юсті заявили, що члени Комісії визнали дії реєстратора, котрий здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври, незаконними. На їхню думку, реєстратор провів реєстрацію з порушеннями вимог чинного законодавства. Тому рішення про державну реєстрацію скасували, а державному реєстратору, який його здійснив, блокували доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно.

У ЗМІ нагадують, що в листопаді 2019 року суд у справі про земельні ділянки прийняв рішення на користь Свято-Успенської Почаївської лаври і постановив передати їй у постійне користування три земельні ділянки загальною площею 2,4 га.

Попередній запис
Навіть ті, хто визнав ПЦУ, сахаються від них як від прокажених
Наступний запис
У духовній академії ПЦУ студентів примушують підписуватись на підтримку Юраша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее