1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Клірик УПЦ КП: Епіфаній примушував духовенство до політичної агітації

Клірик УПЦ КП: Епіфаній примушував духовенство до політичної агітації

Священик храму УПЦ КП з Клавдієво-Тарасового Бородянського району Київської області Сергій Струк заявив в інтерв’ю каналу «360 TV», що перед виборами президента України глава ПЦУ Епіфаній Думенко змушував кліриків зачитувати послання до виборців.

«Благочинний мені телефонує й каже, треба зачитати звернення митрополита Епіфанія до виборців, зняти це на відео та переслати у єпархію, – розповів він. – Я задумався, для чого це робиться, перед виборами, від Епіфанія?».

Зі слів представника Київського патріархату, «глава УПЦ КП Філарет Денисенко собі такого не дозволяв. Єдине, що ми читали, – це послання на Різдво і на Пасху. Ніколи святіший не говорив про те, що ми мусимо ці послання записати на відео. Ми ніколи не давали звіт, бо це було на совісті кожного священика. Добровільним нашим бажанням. Тому що ми живемо під Конституцією нашої держави, ми належимо до нашої держави».

Своє бажання залишитись в УПЦ КП з Філаретом Струк пояснив так: «Це стара людина, і я бачив, що проти нього коїлася неправда».

Нагадаємо, на приході у Клавдієво-Тарасовому розгорілось протистояння між УПЦ КП та ПЦУ.

Попередній запис
В охоронній зоні старовинної церкви УПЦ КП в Луцьку – знову незаконні роботи
Наступний запис
Патріарх Варфоломій заїде у руський монастир на Афоні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее