1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Кліриків Рівненської єпархії УПЦ переконливо запрошували на зустріч з Президентом

Кліриків Рівненської єпархії УПЦ переконливо запрошували на зустріч з Президентом

Під час візиту Петра Порошенка 10 січня у Рівненську область кількох кліриків Рівненської єпархії УПЦ викликали на приватну бесіду з Президентом. Про це повідомляє СПЖ. Бесіда мала стосуватись переходу їхніх релігійних громад до ПЦУ.

Запрошення на зустріч з Гарантом кілька священиків зі Здолбунівського та Острозького районів отримали у телефонному форматі від голів районних адміністрацій, розповідає протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії УПЦ. Пропозиція побесідувати спочатку була мирною, а потім чиновники навіть намагались здійснювати тис на родини священиків.

«Батюшки дотепер не хочуть називати свої імена, адже бояться розправи з боку влади, але я можу свідчити, що такі випадки були, від священиків вимагають не просто змінити конфесійну належність, а перейти до ПЦУ з усією громадою, – коментує протоієрей Віктор. – Щоб уникнути тиску з боку влади, декотрим священикам довелось цього дня залишити разом з сім’єю дім та переховуватись у родичів».

Попередній запис
«Макарій» відмовився від пропозиції Садового стати почесним громадянином Львова та розповів, чого його не було у Стамбулі
Наступний запис
«Залежний Томос», Або все що потрібно знати про «ромейську» автокефалію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее