1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Клірики собору Олександра Невського у Парижі моляться на захист архієпископа Іоанна (Реннето)

Клірики собору Олександра Невського у Парижі моляться на захист архієпископа Іоанна (Реннето)

4 вересня 2019 року духовенство паризького собору святого Олександра Невського Архієпископії православних руських церков у Західній Європі повідомило про проведення молебню на підтримку архієпископа Харіупольського Іоанна (Реннето), передає orthodoxie.

«Духовенство собору святого Олександра Невського проведе службу (молебень) на підтримку нашого архієпископа Іоанна… Ми запрошуємо усіх священнослужителів, котрі не можуть поїхати до Парижа, приєднатися до цього богослужіння з молитвою. Ми молимо Господа, щоб проведення Позачергової Генеральної Асамблеї 7 вересня відбувалось у мирному та церковному дусі, і щоб Святий Дух показав нам благополучний вихід для кризи, котру ми переживаємо», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рішення Константинополя видати архієпископу Іоанну (Реннето) без його прохання відпускну грамоту відбилося на порядку денному майбутніх загальних зборів Архієпископії, котрі тепер не будуть розглядати варіант зміни статусу на вікаріат Фанару. Також своїм розпорядженням патріарх Варфоломій зняв архієпископа Іоанна з посади настоятеля собору Олександра Невського та призначив на це місце Олексія Струве.

Попередній запис
Україна стає лабораторією екуменізму, – Правблог
Наступний запис
Громада екс-митрополита Симеона пояснила вірянам вінницького собору УПЦ, що ті самі себе вигнали

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее