1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Климент Кущ повідомив, що землю “ПЦУ” в Криму віддали римо-католикам

Климент Кущ повідомив, що землю “ПЦУ” в Криму віддали римо-католикам

Російська влада анексованого Криму віддала Римо-католицькій церкві землю в Сімферополі, виділену для кафедрального собору Кримської єпархії “Православної церкви України”, повідомив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії  архієпископ” Кримської єпархії “ПЦУ” Климент 19 серпня. За його словами, землю під будівництво виділили ще до анексії Криму.

«2012-2013 рік: рішенням Сімферопольської міської ради нам було виділено земельну ділянку біля української гімназії по вулиці Київська в 0,5 гектари. Потім почався рух, щоб нам цю землю не давати, тому що фірма «Моноліт» зацікавилася цією ділянкою. На другому етапі вирішили, що ми відсунемося вглиб поля. Є державний акт про те, що ця земля перебуває в користуванні, в управлінні кримської єпархії», – розповів Климент.

Після російської анексії, пояснює священнослужитель, він намагався переоформити цю землю за російським законодавством, але цього так і не вдалося зробити. Пізніше на цю землю почали претендувати у Римо-католицькій церкві. 

«Римо-католицька громада, яка була зареєстрована при Україні, шукала земельну ділянку. І їм її не давали. Потім в 2014 році з Санкт-Петербургу приїздить громадянин Росії, ксьондз католицький. Він починає активно шукати землю під своє управління єпархії. Він знав, що ця земля належить православним. Їм були запропоновані три земельні ділянки. Вони зупинилися на цій земельній ділянці, яка раніше була виділена кримській єпархії під православний кафедральний собор. Римські католики зносять православного хреста і починають роботи з будівництва», – пояснив Кущ.

«На мої запити до Аксьонова повідомили, що міністерство майнових та земельних відносин Криму не знає, кому належить ця земля, і вона належить місту. А місто дало відповідь, що вони не скажуть, кому саме вони віддали земельну ділянку, тому що це суперечить російському законодавству. А я маю довести що ця земельна ділянка належить мені», – резюмував представник ПЦУ.

Нагадаємо, “архієпископ” ПЦУ Климент Кущ неодноразово перебував в епіцентрі різноманітних скандалів. Зокрема, у 2015 році видання raskolam.net повідомляло про те, що очільник Кримської єпархії УПЦ КП/ПЦУ отримав російське громадянство. Пізніше, одіозний діяч неодноразово заявляв про “утиски УПЦ КП в Криму”, які насправді виявлялись звичайними податковими перевірками його комерційної діяльності (аптеки та магазини, – ред), яку останній здійснював на території кафедрального собору УПЦ КП/ПЦУ у Сімферополі.

Попередній запис
”УПЦ КП” в Німеччині звернулась до Зеленського з проханням про захист їхньої конфесії
Наступний запис
Московський Патріархат цього року зібрав набагато більше віруючих, ніж ПЦУ, – Філарет про Хресний хід у Києві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее