1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Климент Кущ заявив, що за події в Криму несе відповідальність Митрополит Онуфрій

Климент Кущ заявив, що за події в Криму несе відповідальність Митрополит Онуфрій

Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар має угоду з керівництвом Чорноморського флоту РФ, а очільник УПЦ Митрополит Онуфрій несе пряму відповідальність за участь священиків його церкви в окупації Криму Росією. Про це заявив «митрополит» ПЦУ Климент Кущ, повідомляє Релігійна правда.

Климент Кущ назвав провокацією висвячення у сан єпископа архімандрита Калинника з Криму та заявив, що має документальні підтвердження угоди між митрополитом Лазарем та ЧФ РФ. «Але, на превеликий жаль, ця тема замовчується. Українська влада цю тему ігнорує, і УПЦ цим користується», – сказав Климент Кущ.

Про наявність «охоронної грамоти» для УПЦ КП від Ігоря Гіркіна-Стрєлкова Климент Кущ не згадав.

Також  Климент Кущ наголосив, що відповідальність за участь священиків у злочинах окупації несе особисто Предстоятель владика Онуфрій.

«Митрополит Онуфрій повинен розуміти, що він як глава церкви несе відповідальність за ті злочини, в яких беруть участь священнослужителі його церкви… І хай він дасть оцінку діям своїх підлеглих на території Криму – ось це цікаво, яка його позиція!», – заявив представник ПЦУ.

Попередній запис
За Ватиканом у Білорусь потягнеться ще один «престол», – Телеграм
Наступний запис
Глава Білоруської Церкви: «Тема автокефалії нав’язується нам ззовні»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее