1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Київський патріархат» шматок за шматком відбирає один з парків Тернополя

«Київський патріархат» шматок за шматком відбирає один з парків Тернополя

Мешканці Тернополя здавна помічають, як площа парку Національного Відродження зменшується. Бізнес Компаньйон Тернопіль розповідає, що це відбувається завдяки Духовному центру (УПЦ КП), очолюваного Анатолієм Зінкевичем. За твердженнями фахівців, церковники без дозволів відірвали від парку, а значить від громади Тернополя, два (!) гектари землі.

 «Не знаю, чи Бог зверху це бачить, але тут, на грішній землі, багато тернополян, які люблять парк Національного Відродження, м’яко кажучи, не надто задоволені багаторічним довгобудом духовного центру. Мало того, останніми роками будмайданчик церкви конкретно “вгризся” у глиб парку… І обтягнувся парканом. Спеціально поїхав глянути. Нічого собі кавалок паркової земельки – десь 200 на 200 метрів. Люди, які мають певну інформацію, кажуть, що це – незаконне захоплення земля. Спробую з’ясувати, бо не дуже духовно все це виглядає!», – заявляє відомий тернопільський журналіст, депутат Тернопільської міської ради двох скликань Сергій Сінкевич.

На місці, де колись було багато дерев та росла малина і навіть гриби, зараз знаходиться будівля  з будматеріалами.

Міська влада не чинить ніякого впливу на «церковників». Як стверджує видання, перечити церкві – означає поставити “хрест” на своєму мерстві чи депутатстві, тому й закривають у муніципалітеті очі на захоплення землі в парку. Зазначається також, що «священнослужитель» «Київського патріархату» має значний вплив на парафіян, адже можновладці бояться його слова – він може вплинути на їх вибір на чергових виборах.

Місцеве видання також підкреслює, що ці усні домовленості дозволяють не бачити владі, що в них робиться під носом, а іншим, прикриваючись церквою, захоплювати все більше паркової землі та рубати дерева й іншу рослинність.

Попередній запис
Куди батько – туди й син – Тернопільську єпархію УПЦ КП має очолити нащадок Зінкевича
Наступний запис
Митрополит Рівненський Варфоломій розповів представникам ОБСЄ про міжконфесійні проблеми краю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее