1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Київський патріархат» «оновив» захоплений три роки тому храм в Угринові

«Київський патріархат» «оновив» захоплений три роки тому храм в Угринові

У Свято-Хрестовоздвиженському храмі села Угринів Горохівського району Волинської області «Київський патріархат» затіяв ремонтні роботи, які привели до незворотних наслідків для пам’ятника архітектури середини XIX століття. Про це пише СПЖ, надаючи коментарі координатора Комітету захисту національної спадщини Ігоря Левчука.

«Ми зібрали матеріали про порушення, відповідних до статті 298 Кримінально кодексу, і передали їх в прокуратуру Волинської області. За кілька місяців відповіді так і не надійшло, хоча вони повинні були відреагувати на повідомлення у злочині, внісши його до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – розповідає історик.

За словами Левчука, він уже кілька разів звертав увагу правоохоронців на те, що відбувається навколо храму в Угринові. Однак, мабуть, інцидент вони відносять до розряду «церковних», в той час як він стосується виключно порушення збереження пам’ятника.

Краєзнавець також вважає, що якщо в УПЦ КП чи будь-який інший конфесії закривають на таке очі, це означає, що церква благословляє рейдерство і знищення пам’ятників: «Я бачив протоколи, в яких пишуться смішні речі, нібито місцеві жителі зібралися і вирішили, що тут немає нічого страшного і церква красива».

Волинська єпархія «Київського патріархату» повідомила про завершення трирічного «ремонту» і «освячення» храму-пам’ятника архітектури, повну видозміну якого скромно назвали «оновленням».

Попередній запис
”Митрополит” УПЦ КП збрехав про кількість пастви на Волині
Наступний запис
Якщо реакції на розпалювання міжконфесійних конфліктів від керівництва УГКЦ не буде, слід чекати гіршого – митрополит Лука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее