1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. «Київський патріархат» не має канонічності, і вона йому не потрібна, – Зоря

«Київський патріархат» не має канонічності, і вона йому не потрібна, – Зоря

Речник «Київського патріархату» Євстратій Зоря пояснив, що поняття канонічності не має жодного значення для їхньої структури. В програмі для Радіо Марія Зоря розповідав про проблеми визнання УПЦ КП як автокефалії Вселенським Патріархатом і перспективу утворення в Україні Єдиної Помісної Церкви, розповідає Slovo Today.

«Мова за канонічність для УПЦ КП – навіть не стоїть. Просто не вважаємо за потрібно про це говорити. Для нас саме поняття канонічна, або неканонічна Церква звучить абсурдно! Як може бути Церква – незаконна? Або це Церква, або ні!», – голосно заявив речник УПЦ КП.

Він також пояснив, що оскільки УПЦ КП не відрізняється від повноти Православної Церкви, то їм таки мусять дати автокефалію: «Ми говоримо про визнання автокефалії української церкви! Всяке визнання залежить від тих, хто визнає. Наразі – всі документи, які для цього потрібно – передані нами до Вселенського Патріарха, і Константинопольскої Матері Церкви. Від них очікуємо рішення. З іншого боку, є Московська Патріархія, яка від 1991 року розглядає прохання визнати автокефалію нашої Церкви, і розглядає в не зовсім позитивному руслі, але формально вона має дати відповідь на це запитання. Але якби ми тільки сподівалися на зовнішні центри православні, що вони нас визнають, як автокефалію, і тоді ми заживемо добре і щасливо – то був би помилковий шлях. Найголовніше – це те, що ми як Церква живемо, зростаємо, визнаємо ідентифікуючи себе за догматичним вченням, за церковним порядком, за канонічним устроєм, і ні в чому не відрізняємося від цілої повноти цілої Православної Церкви, і тому ми не бачимо підстав відмовляти нам у гідності як Церкві, і Церкві Автокефальній».

Попередній запис
Справу про конфесійну приналежність храму УПЦ в Костянтинівці знову відклали
Наступний запис
”Апостольські Правила та церковні канони забороняють православним молитися з послідовниками інших конфесій”, – митрополит Володимир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее