1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Київський патріархат» знищив старовинну церкву-пам’ятку на Волині

«Київський патріархат» знищив старовинну церкву-пам’ятку на Волині

У селі Печихвости Горохівського району «Київський патріархат» повністю перебудував в сучасному стилі захоплений старовинний храм-пам’ятку культурної спадщини, якому понад 300 років.

За словами місцевих жителів, ремонтні роботи в захопленому храмі почалися недавно. Чи є на ці дії відповідні дозволи, в селі не знають.

Колишній настоятель храму УПЦ отець Віктор Обдар розповідає: «Коли ми міняли в храмі вікна, ми погоджували це в районному відділі культури, і нам довелося навіть частково зафарбувати скло на одному з них, тому що на старому вікні був фанерний фрагмент».

Після захоплення храму «Київським патріархатом» священик УПЦ ще 10 місяців служив Літургію в одному з Печихвостських будинків, на запрошення віруючої сім’ї. Потім його перевели до іншої парафії. Що зараз відбувається в храмі, і як це оформлено документально, ніхто пояснити вже не може.

Нагадаємо, що Свято-Введенський храм УПЦ, що в селі Печихвости Горохівського району, вже два роки як захоплений «Київським патріархатом». Через два роки нові господарі почали храм ремонтувати. Зараз старовинну церкву не впізнати. За оцінками фахівців, це «оновлення» підпадає під дію статті 298 КК України – про пошкодження та зміну вигляду пам’ятки культурної спадщини.

Попередній запис
Радикали Тернополя не сплять – нові акції біля кафедрального собору
Наступний запис
Як з Філарета Сербського Патріарха «ліпили»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее