1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Католицькі богослови закликають визнати Папу Римського Франциска єретиком

Католицькі богослови закликають визнати Папу Римського Франциска єретиком

Група з 19 впливових католицьких священиків і вчених закликає єпископів Римсько-Католицької Церкви публічно засудити Папу Римського Франциска як єретика, а самого понтифіка – «відректися від своїх єресей». Про це йдеться у відкритому листі-петиції, опублікованому на консервативному католицькому сайті  LifeSiteNews 30 квітня, повідомляє Reuters.

Серед підписантів – Ейдан Ніколс, 70-річний британський священик з домініканського ордену, один із найбільш визнаних католицьких богословів в англомовному світі.

Автори звернення звинувачують понтифіка в занадто м’якій позиції з цілого ряду питань. Зокрема, на думку консерваторів, Папа Римський Франциск недостатньо рішуче засудив аборти, ліберально ставиться до гомосексуалістів, толерантний до іновірців тощо.

«Ми приймаємо цю міру як останній засіб реагування на накопичену шкоду, заподіяну словами і діями папи Франциска протягом декількох років, які призвели до однієї з найгірших криз в історії Католицької Церкви», – йдеться у відкритому листі-петиції.

Значна частина претензій з боку консервативних католиків присвячена зверненню Папи «Amoris Laetitia» (Радість Любові) від 2016 року, в якому той закликає зробити Церкву менш суворою і більш жалісливою по відношенню до будь-яких «недосконалих» її членів, в тому числі розлучених і тих, що в повторному цивільному шлюбі.

«Ми просимо, щоб Ваші Світлості терміново розглянули ситуацію публічної прихильності папи Франциска єресі», – звернулися автори листа до єпископів Римсько-Католицької Церкви.

У Ватикані поки не прокоментували лист з вимогою закликати Папу «відректися від своїх єресей».

Наголошується, що рішення про визнання члена Католицької Церкви єретиком приймається Конгрегацією доктрини віри, в компетенції якої є спостереження за ортодоксальністю і чистотою віровчення і моралі проповіданого в Римсько-Католицькій Церкві.

На думку Массімо Фаджоли, професора теології і релігієзнавства в Університеті Вілланова у США, цей лист є прикладом крайньої поляризації в Католицькій Церкві, коли понтифіку, що має величезну підтримку, протистоїть «невелика група екстремістів», в критиці якої вкрай мало конструктиву.

Попередній запис
Ієрарх Елладської Церкви розкритикував дії Фанару щодо українського церковного питання
Наступний запис
Через фото зустрічі Зеленського та Епіфанія здійнявся скандал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее