1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Карантин вихідного дня» порушує конституційні права громадян України, – юридичний відділ УПЦ

«Карантин вихідного дня» порушує конституційні права громадян України, – юридичний відділ УПЦ

Голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував чергову ідею очільника медичного комітету ВРУ Михайла Радуцького, який пропонує запровадити в Україні “карантин вихідного дня”, у який українці повинні будуть сидіти вдома. Про це повідомляється на law.church.ua.

«Заборонити людям проводити вихідні так, як вони вважають за потрібне, є незаконним. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України (ст. 64 КУ), і «карантин вихідного дня» аж ніяк не є таким випадком. Віруючі люди занепокоєні, адже за умови реалізації «карантину вихідного дня» вони не зможуть задовольнити свої релігійні потреби, відвідувати церкву та брати участь у богослужінні», — наголосив голова юрвідділу УПЦ.

Радуцький сказав: «Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків».

«В цій ідеї відсутня будь-яка логіка, на вихідних сидіть вдома, а в інші дні робіть що хочете? Для того, щоб окремі люди на вихідних не поїхали на концерт до Харкова, не потрібно громадянам по всій країні забороняти виходити з дому. Можливо, варто проконтролювати цей концерт? На сьогодні вжито достатньо карантинних заходів, і проблема в тому, що їх не дотримуються ані на концертах, ані в торгових центрах. Тепер вирішили зайти з іншого боку: заборонити людям виходити з дому — “оригінально”!», — зазначив юрист.

 «Може вірус змучився та попросив пана Радуцького домовитись для нього про вихідний? — пожартував він і підсумував. — Мені це нагадує людей в захисному спецодязі та вантажівки, що проводять дезінфекцію вулицями міста з метою психологічного впливу та нагнітання».

Попередній запис
«Стефанчуку повідомлять, що Україна перейшла на григоріанський календар ще у 1918 році»
Наступний запис
Коронавірус треба лікувати політикою та ідеологією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее