1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Капелана «Київського патріархату» за неетичну поведінку заборонили у служінні

Капелана «Київського патріархату» за неетичну поведінку заборонили у служінні

Валерія Володимировича Тітенка, священика УПЦ КП, згідно Журналу засідання Синоду УПЦ КП від 13 травня 2017 року, архієпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором заборонено у священнослужінні.

«На підставі наведених свідчень, відповідно до 25 Апостольського правила, яке зазначає «Єпископ, або пресвітер, або диякон, в блудодіянні, або у клятвопорушенні, або в крадіжках викритий, нехай буде вивержений від священного чину»; 42 Апостольського правила, яке зазначає «Єпископ, або пресвітер, або диякон, грі та пияцтву відданий, або нехай перестане, або нехай буде вивержений»; враховуючи численні факти спокусливої поведінки, засвідчену багатьма повторними порушеннями вперті небажання виправитися та нерозкаяність, за порушення канонічних правил, священичої присяги і лжесвідчення – заштатного клірика Полтавської єпархії ієрея Валерія Володимировича Тітенка позбавити сану священика», йдеться в ухвалі журналу № 19.

Також в документі йдеться про непростий шлях «священика» від 2006 року. Як зазначається, свого часу Валерій Тітенко залишав самовільно парафії, до яких його було направлено на практику, був звинувачений у неетичній поведінці, займаючись «волонтерською» діяльністю в зоні проведення АТО, намагався продавати військове спорядження, зловживав алкоголем та фігурував на фото під час застосування летальної зброї. Кілька разів його вже відсторонювали від служіння, та він звертався з покаянням, та його допускали до священнодійств знову й знову.

Цього ж разу, «…ієрей В. Тітенко фактичний зв’язок з Полтавською єпархією втратив, не відвідує храм навіть у святкові дні, однак самовільно представляється капеланом УПЦ Київського Патріархату, заштатним священиком кафедрального Успенського собору (яким ніколи не був), у цій якості бере участь у громадських заходах, дає інтерв’ю, тощо, чим вносить спокусу серед віруючих та в суспільстві»,  зазначається в документі.

Попередній запис
Що чекає на УАПЦ?
Наступний запис
Зло не спить – захопили ще один храм канонічної Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее