1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. З лаври їхали озброєні люди для охорони Патріарха Кирила, – Зоря

З лаври їхали озброєні люди для охорони Патріарха Кирила, – Зоря

«Архієпископ» ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що Предстоятель РПЦ не зможе відвідати Україну, поки він «не захоче покаятись за злочини Росії», а також розповів про «озброєних людей у лаврі», котрі охороняли Патріарха Кирила у його минулий приїзд в Україну.

Про це Зоря повідомив в інтерв’ю журналістці Соні Кошкіній, записаному восени 2019 року, однак опублікованому лише цього місяця.

«Поки між Росією і Україною немає миру, поки Росія веде війну, він сюди не може приїхати. Не просто тому, що він такий релігійний лідер, таку позицію займає, а він – чиновник російського уряду, який охороняється Федеральною службою безпеки Російської Федерації. Й уявити собі, щоб ФСБ РФ приїхала сюди і відповідно з усіма цими протоколами, як вони це роблять завжди під час візитів за кордоном, забезпечила…», – сказав Євстратій Зоря.

Також він розповів історію, що вразила його у минулий приїзд Глави РПЦ – про «озброєних людей у лаврі».

“Я дуже добре пам’ятаю, як його супроводжував автобус з автоматниками. Мікроавтобус виїжджав з Лаври. Я жив навпроти Лаври і з вікон бачив, коли виїжджав кортеж і мікроавтобус з відкритими дверима, де сиділи озброєні люди. Це за часів Януковича. Якщо вони тоді боялися так…”, – переконує представник ПЦУ.

Також Зоря вимагає «покаяння»: “Поки не буде готовий Московський патріарх приїхати сюди зі словами “прощаємо і просимо прощення”, поки він не буде готовий прийти до стіни біля Михайлівського та стати хоча б на одне коліно перед загиблими, як це свого часу зробив Віллі Брандт у Варшаві як канцлер Німеччини, коли вперше приїхав як глава держави після закінчення Другої світової війни, Московському Патріарху тут буде нічого робити. Ну, і тим паче з церковної точки зору, поки він не буде готовий визнати ПЦУ як помісну православну Церкву”.

Попередній запис
Бородянський не хоче ділити Міністерство, – Правблог
Наступний запис
Протести вірян у Чорногорії подіяли?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее