1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зустріч архієпископа з главою Фанару відбулась з відома глави РПЦ, – Брюссельська єпархія

Зустріч архієпископа з главою Фанару відбулась з відома глави РПЦ, – Брюссельська єпархія

Зустріч архієпископа Брюссельського і Бельгійського Симона з Константинопольським патріархом Варфоломієм у Брюсселі була офіційною й носила виключно протокольний характер. Про це повідомив секретар Брюссельсько-Бельгійської єпархії Руської Православної Церкви протоієрей Павло Недосєкін в коментарі РІА Новости, фактично спростувавши попередні повідомлення у грецьких ЗМІ про неофіційний характер зустрічі.

«Патріарх Варфоломій приїжджав сюди на святкування 50-річчя заснування їхньої єпархії в Бельгії. Це абсолютно протокольний захід, урочиста вечеря, куди були запрошені політики, лідери релігій, представлених у Бельгії. Там було більше 400 осіб, які у великому залі брали участь у спільній вечері за кількома столами. Серед усіх запрошених був і архієпископ Симон», – сказав протоієрей.

Серед гостей також були міністр внутрішніх справ Бельгії, бельгійський кардинал де Кессель, політики з ЄС і НАТО, посли різних країн.

Священнослужитель зазначив, що «оскільки всі архієреї Помісних Церков представлені тут, так само як і інші релігійні лідери теж були запрошені, – більше того, наша Брюссельська єпархія офіційно визнана Бельгійським Королівством, – було запитано благословення у Патріарха Кирила та отримано дозвіл на участь у цьому заході».

При цьому представники Брюссельсько-Бельгійської єпархії РПЦ не беруть участі в спільних богослужіннях з представниками Константинопольського патріархату.

Так, уточнив отець Павло, під час підготовки візиту Константинопольського патріарха «архієпископ Симон, як і інші архієреї, отримав запрошення на спільне з ним богослужіння, однак відхилив його, так як за рішенням Святішого Патріарха Кирила й Священного Синоду клірики РПЦ не можуть брати участь у спільних богослужіннях з кліриками Константинопольського патріархату, тому ми ніде з ними в богослужіннях не беремо участі».

«У Бельгії представлені кілька Помісних Православних Церков, існує єпископська конференція, в яку входять румуни, греки, болгари, серби, грузини, росіяни. У зв’язку з розривом відносин із Константинополем ми і там теж, – тобто скрізь, де є константинопольська присутність, – утримуємося від спільних богослужінь», – підсумував секретар Брюссельсько-Бельгійської єпархії РПЦ.

Попередній запис
У меморандумі ЕПЦ заявлено, що Митрополит Онуфрій «просив Фанар про автокефалію»»
Наступний запис
Президент МАП: Запущений Фанаром процес може спровокувати масові розколи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее