1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зоря сказав, що тепер Епіфаній буде правлячим єпископом Києва – за канонами

Зоря сказав, що тепер Епіфаній буде правлячим єпископом Києва – за канонами

Спікер ПЦУ Євстратій Зоря повідомив, що після того, як «Священний Синод» рішенням від 24 червня 2019 року забрав у Філарета право бути правлячим архієреєм Київської єпархії і передав його Епіфанію Думенку, ПЦУ стала жити «згідно з канонами». Про це Зоря заявив в інтерв’ю «5 каналу».

 

«У відповідності до канонів, у відповідності до правил, у відповідності з традиціями предстоятель будь-якої Помісної Церкви за визначенням є єпархіальним архієреєм столичного міста, – пояснив Зоря. – Таким чином, Румунський Патріарх є також і керуючим єпархією з центром у Бухаресті, Грузинський Католикос – єпархією із центром у Тбілісі, Болгарський Патріарх – митрополією із центром у Софії тощо. І тому сам титул «митрополит Київський і всієї України» передбачає, що він Київський».

 

Водночас Євстратій Зорі не пояснив, у який спосіб і чому ПЦУ з моменту свого заснування жила «не відповідно», коли правлячим архієреєм столичної Київської єпархії був не предстоятель, а зовсім інший «єпископ», у даному випадку – Філарет.

Попередній запис
Архієпископ Боярський Феодосій відвідав посольство Сполучених Штатів Америки
Наступний запис
У Будятичах рейдери з ПЦУ організували біля чужої каплиці «молебень»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее