1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Зоря пророкує другу хвилю захоплень храмів та соромиться справжньої назви ПЦУ

Зоря пророкує другу хвилю захоплень храмів та соромиться справжньої назви ПЦУ

«Архієпископ» Євстратій Зоря, спілкуючись з інтерв’юером для Главкому, остаточно забув, як називається релігійна структура, до котрої він зараз належить. Як слідує з опублікованого матеріалу, спікер ПЦУ або соромиться назви своєї організації, або намагається переконати громадськість, що вона називається УПЦ.

Окрім того, Зоря передбачає відновлення захоплень храмів УПЦ прихильниками нової церковної структури в Україні, посилаючись на «об’єктивні причини» зупинення «переходів до ПЦУ».

«Сьогодні багато спекулюють на тому, що спочатку багато громад переходили, а зараз процес сповільнився. По-перше, багато об’єктивних причин. Тому що реєстрацію статутів в новій редакції здійснюють ОДА. Мабуть, в половині областей ще немає призначених голів. А враховуючи весь цей тиск, тим, хто нині перебувають у статусі тимчасово виконуючих обов’язки, набагато складніше приймати рішення, ніж призначеним керівникам областей. Бо людина знає – сьогодні вона в.о., а завтра вона вже не буде в.о.», – переконує співрозмовника Зоря, «забуваючи» про ситуацію з в.о. голови Чернівецької ОДА, котрому цей статус не заважає продовжувати сприяти захопленням.

Також Зоря заявляє, що майбутнє «перейменування УПЦ МП» може сприяти продовженню захоплень храмів у громад.

«З іншого боку, я бачу, що цей процес є хвилеподібним. Тобто, в першу чергу, перейшли ті громади, які внутрішньо були до цього готові вже багато років. Для них був важливим зовнішній момент – Томос і визнання від Вселенського патріарха. Зараз накопичується потенціал для другої хвилі. Зараз накопичується критична маса. Особливо після тих визнань, які відбулися і які будуть відбуватися з боку помісних церков. Без сумніву, це буде впливати на свідомість вірян і духовенства, які поки що залишаються в МП. Я думаю, що рано чи пізно буде дуже велика друга хвиля. І каталізатором цієї хвилі стане те, що закон, про який ми вже говорили (про перейменування релігійних громад), запрацює, і ці громади постануть перед вибором. Вони повинні будуть провести збори і обрати назву – чи вони будуть українськими, чи вони будуть громадами РПЦ», – каже «архієпископ».

Попередній запис
В Угринові громада УПЦ почала будівництво нового храму
Наступний запис
Громада Володимирського собору УПЦ КП не хоче стати об’єктом рейдерського захоплення ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее