1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Зоря поділився фантазіями про «перехід у ПЦУ всієї Вінницької єпархії»

Зоря поділився фантазіями про «перехід у ПЦУ всієї Вінницької єпархії»

Ієрарх новоствореної організації ПЦУ «архієпископ» Євстратій Зоря у недавньому блискучому інтерв’ю виданню Главком розповів, що вбачає у скандалі з реєстрацією громад на Вінничині «руку Москви». Зоря вважає, що така увага до ситуації у регіоні, у тому числі вилучення документів у справах про незаконну перереєстрацію громад УПЦ на користь ПЦУ, пов’язана з «єдиним випадком переходу цілої єпархії».

«Це – намагання сформувати тенденцію. Бо чому це відбувається саме у Вінниці? Вінничина – це єдиний випадок переходу цілої єпархії з Московського патріархату до УПЦ (так Зоря з незрозумілих мотивів чомусь називає свою ПЦУ, – ред.). Тобто участь митрополита Симеона в творенні єдиної помісної церкви створила прецедент. Тому для МП категорично важливо також створити прецедент для того, щоб всіх, хто перебуває у цій структурі (особливо єпархіальних архієреїв), застерегти: не йдіть цим шляхом, не переходьте, будете мати ті ж самі проблеми. Ми зробимо все для того, щоб вам не дати піти цим шляхом. Я переконаний, що були включені всі можливості – прокуратура, Нацполіція, суди. Ми ж прекрасно розуміємо, якими бувають аргументи», – розповів Зоря, згадавши про «волюнтаризм» і незаконність.

Як можна зрозуміти, під «переходом всієї єпархії» спікер ПЦУ має на увазі перехід до ПЦУ єдиного єпархіального архієрея УПЦ Симеона Шостацького. Він дійсно досі дотепер значиться главою Вінницької єпархії УПЦ, бо зареєструвати новопризначеного владику Варсонофія УПЦ ще не може. Однак мало того, що бурхливі фантазії Зорі про «перехід єпархії» насправді мають під собою лише перехід кількох священиків та захоплення ряду храмів, серед котрих чимало дотепер відстоюють прихожани УПЦ.

Як свідчать дані Єдиного реєстру, Шостацький Володимир Іванович, продовжуючи «висіти» у Вінницькій єпархії УПЦ, 25 березня 2019 року зареєстрував свою нову єпархію в новій релігійній структурі ПЦУ за номером 42906540. Відтак, Зорі можна порадити частіше звертати увагу на стан речей у власній церковній організації та менше перейматись долею майна УПЦ.

Попередній запис
Нігерійський митрополит, котрий писав главі ВЗЦЗ РПЦ, зайнявся ієрархами УПЦ
Наступний запис
Під крики «Ганьба» рейдерів ПЦУ випровадили з храму УПЦ в Рясниках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее