1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зоря навідався до Варшави розповісти ОБСЄ, що жодних захоплень храмів в Україні немає

Зоря навідався до Варшави розповісти ОБСЄ, що жодних захоплень храмів в Україні немає

Під час наради ОБСЄ, яка відбулося у Варшаві 19 вересня, спікер ПЦУ Євстратій Зоря поскаржився, що «представники Московського Патріархату з України використовують можливості міжнародних зустрічей для поширення пропаганди, спрямованої проти незалежної Православної церкви України».

Текст переконливого виступу опублікований на сторінці Зорі у Facebook.

«Перш за все це стосується постійних звинувачень у нібито “захопленнях церков” Московського Патріархату в Україні, – заявив спікер ПЦУ. – Релігійні громади в нашій країні мають статус юридичної особи і, відповідно до загального права на свободу совісті та віросповідання, а також відповідно до законів України, мають право на своїх загальних зборах приймати рішення про відмову від юрисдикції одного релігійного об’єднання і приєднання до іншого релігійного об’єднання. Московський Патріархат намагається усіма доступними методами не допустити того, щоб громади могли реалізувати таке право».

Зоря також пожалівся, що УПЦ вдається до дезінформації, чинить тиск на владу і залякує активістів, в той час як ПЦУ «послідовно виступає за дотримання права на свободу совісті та віросповідання, включаючи право релігійної громади вільно визначати релігійний центр, до якого вона хоче належати».

«Ми відкриті і готові до конструктивного діалогу з представниками Московського Патріархату в Україні, в тому числі за механізмами реалізації прав релігійних громад. На жаль, як і раніше, замість діалогу Московський Патріархат віддає перевагу ворожнечі і несправедливим звинуваченням», – розповідає Зоря.

Попередній запис
Думенко розповів послу ФРН, що побиття вірян та зрізання замків на храмах – це «добровільні переходи»
Наступний запис
На освяченні храму УПЦ на Буковині були присутні клірики Румунської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее