1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зняття анафеми з розкольників – фейковий крок Фанару, – ієрарх УПЦ

Зняття анафеми з розкольників – фейковий крок Фанару, – ієрарх УПЦ

Зняття анафеми з керівників УАПЦ та УПЦ КП – фейковий крок Константинопольської Патріархії, хіротонії, вчинені Філаретом після накладення на нього анафеми, не визнаються. Про це заявив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Климент в інтерв’ю «ТНТ», повідомила Спілка православних журналістів.

«Константинопольський Патріархат зробив такий, я б сказав, фейковий крок, проголосивши зняття анафеми з керівників українських розкольницьких організацій УАПЦ і УПЦ КП, – зазначив ієрарх. – За фактом, від проголошення цього зняття до реалізації має пройти багато часу і виконано багато умов».

Архієпископ Климент пояснив, що цим рішенням Константинополь заявив, що не визнає ці розкольницькі структури як церковні структури.

«Відбувається відкат в історичному розумінні до періоду, коли анафеми були накладені, а всі висвячення та всі священнодійства, вчинені розкольниками – недійсні, – повідомив архієпископ Климент. – Маємо одного Філарета без єпископів і священиків і представників УАПЦ. Всіх інших, для того, щоб вони називалися Церквою, Патріарх Варфоломій (він тепер, як я розумію, претендує на цю місію) їх наново висвятить».

Владика Климент нагадав, що ця ідея не нова, тому що десять років тому такі ж умови висувалися, коли Патріарх Варфоломій приїжджав в Україну, але вони були неприйнятні для Філарета.

«Як нам всім відомо, амбіції Філарета зовсім інші, – розповів владика Климент порталу “Главновости”. – Вчора він заявив, що був патріархом, є і залишається. А якщо це розглядати в світлі тих рішень, які були прийняті, то в одному Константинопольському Патріархаті два патріархи навряд чи можуть вміститися».

Попередній запис
МВС забезпечуватиме права та свободи незалежно від конфесії: Арсен Аваков зустрівся з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм
Наступний запис
В Болгарській Церкві назвали рішення Константинополя таким, що не відповідає канонам Православ’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее