1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Знову «Патріарх всієї Руси»: у мережі опублікували новий наказ Філарета про «УПЦ»

Знову «Патріарх всієї Руси»: у мережі опублікували новий наказ Філарета про «УПЦ»

Філарет 16 січня 2018 року розпорядився поминати його у якості «Патріарха Київського і всієї Руси-України» разом з «митрополитом Епіфанієм». Про це йдеться у документі, опублікованому 19 січня протодияконом Андрієм Кураєвим на його сторінці у Facebook.

У документі Філарет благословляє за богослужінням поминати спочатку «Святішого Філарета, Патріарха Київського і всієї Руси-України», а потім – «Блаженнішого Епіфанія, митрополита Київського і і всієї України та правлячого Архієрея». Підставою даного розпорядження Філарет вказує «об’єднавчий собор», що відбувся 15 січня 2018 року.

Як відомо, результатом «собору» стало появлення нової структури – Православної церкви України. Однак у документі Філарета назва ПЦУ не фігурує взагалі. У тексті розпорядження новоутворена церковна структура названа «Українською Православною Церквою».

Цікаво, що розпорядження надруковане на бланку Київського патріархату, котрий нібито був розпущений перед «об’єднавчим собором». Офіційних документів про саморозпуск УПЦ КП так і не було досі надано.

Попередній запис
Епіфаній заявив про плани проведення засідання «синоду» ПЦУ
Наступний запис
У Сумах поліція встановила підозрюваних у вибуху в кафедральному соборі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее