1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. ЗМІ опублікували погрожуючу «заяву воїнів АТО» на адресу УПЦ

ЗМІ опублікували погрожуючу «заяву воїнів АТО» на адресу УПЦ

Вінницьке видання «33 канал» опублікувало публічний лист «воїнів АТО» без жодного зазначеного підписанта, у котрому йдеться, що автори ініціативи планують вдатися до рішучих дій, якщо УПЦ не припинить «утискати» та «ображати» ПЦУ.

«Ми, воїни АТО, які в найдраматичніші для України дні і роки пішли захищати Україну від російського агресора і його посіпак, заявляємо, що більше не будемо ночувати у храмах ПЦУ, щоб їх захистити від зухвалих і незрозумілих походів, організованих московськими священниками, які вони проводять в угоду ворогу. Це веде до розколу суспільства, грає на користь агресору, перешкоджає цивілізовано проводити служби у храмах інших конфесій. І називається воно зрадою України!

Саме тому заявляємо: якщо агенти Кремля, які, за нашими переконаннями, маніпулюють віруючими УПЦ (МП) і виконують на території спецзавдання з розхитування спокою в угоду ворогу, не припинять погрожувати ПЦУ, іншим, сіяти міжконфесійну ворожнечу і називати себе «істинними», а інших «розкольниками» – ми вдамося до рішучих дій.

Наступний похід – і ми покажемо людям із зазомбованими мізками, що в Україні є закон і його мають поважати всі! І ярлики та прокльони інших віруючих — строго і вже за законом караються. Хочете, щоб допомогли московським посіпакам у рясах зібрати валізи і купити квиток у «необітоване Нечернозємьє»? Маєте на українській землі лише у Вінниці 32 храми — моліться. І не заважайте іншим», – йдеться у листі.

Автори листа заявляють, що існує загроза терористичного акту у випадку проведення заходів УПЦ, і звертаються до СБУ та «УМВС» (ймовірно, мається на увазі ГУНП) з вимогою втрутитися у ситуацію і «припинити в час розгулу війни та коронавірусу влаштовувати такі походи».

Попередній запис
Елпідофор створює образ Архієпископії – «церкви всіх американців»
Наступний запис
Суд дозволив Зорі «висловлювати оціночні судження» про Філарета, назвавши його главою УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее