1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Зеленський відправив до Шмигаля підписантів петиції про передачу ПЦУ Києво-Печерської лаври

Зеленський відправив до Шмигаля підписантів петиції про передачу ПЦУ Києво-Печерської лаври

Президент Володимир Зеленський у відповідь на петицію про передачу Києво-Печерської лаври від УПЦ до ПЦУ заявив, що управлінням об’єктами державної власності займається Кабінет Міністрів. Про це йдеться у його відповіді на петицію, пише УНН.

“Кабінет Міністрів України здійснює управління об’єктами державної власності”, – відповів Зеленський.

Петиція була зареєстрована 15 квітня і набрала необхідні 25 тис. голосів за два тижні. Нагадаємо, автор і підписанти петиції вважають, що УПЦ була неодноразово помічена у висловлюваннях і діях, спрямованих проти українського народу, та перераховують більше 20 випадків, які обурили їх.

Відповідно, вони закликали припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ шляхом розірвання договору оренди та передати її у користування ПЦУ.

Зеленський у відповіді акцентував увагу на тому, що відповідно до Конституції органи державної влади та їх посадові особи зобов’язані діяти виключно на підставі і в межах Конституції та законів.

“Кабінет Міністрів України є суб’єктом управління, що визначає об’єкти управління державної власності, стосовно яких виконує функції з управління, а також об’єкти управління державної власності, повноваження з управління якими передаються іншим суб’єктам управління”, – відповів він.

Попередній запис
У Нью-Йорку дозволять невеликі релігійні зібрання
Наступний запис
Касаційний суд підтвердив перемогу громади УПЦ в с. Ковпита

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее