1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. За посади у нествореній ЄПЦ триває війна, – експерт

За посади у нествореній ЄПЦ триває війна, – експерт

Однією з найбільших проблем на шляху до ЄПЦ є амбіції тих, хто погодився до неї долучитись, адже йдеться про розподіл посад. Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів експерт програми «Міжнародна і внутрішня політика» Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

«Станом на сьогодні маємо рішення Синоду Вселенського Патріарха, відповідно до якого всі українські парафії проголошуються вірними Константинопольського Патріархату. Це означає, що де-факто у нас стає Константинопольська Церква в Україні. По-друге: відповідно до того ж рішення не призначені очільники УПЦ КП та УАПЦ Макарій та Філарет ні як патріархи, ні як предстоятелі Церкви, ні як митрополити. Далі має відбутися об’єднавчий собор. Є кілька варіантів того, як він може відбутися», – зазначив він.

Рішення собору, хто й його не скликав, не означає автокефалії. Воно буде стосуватись відновлення адміністративної частини Константинополя на цій території.

Також Тишкевич додав: «Після нього може бути рішення про надання автокефалії вже створеній церковній структурі, а, може і не бути, саме за посади зараз триває неоголошена війна».

Попередній запис
Вселенський Патріарх має дати нам дорожню карту, – митрополит Симеон
Наступний запис
Юристи Порошенка кажуть, що він звертався до Фанару як приватна особа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее