1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. За невизнання розкольницького хрещення на Запорізьку єпархію УПЦ завели кримінальну справу

За невизнання розкольницького хрещення на Запорізьку єпархію УПЦ завели кримінальну справу

Прокуратура Запорізької області розпочала «розслідування фактів вчинення окремими представниками УПЦ-МП та ГО «Союз православний «Радомир» умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, а також образу почуттів громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями». Про це йдеться на офіційному сайті місцевих правоохоронних органів.

Зокрема 11 січня цього року прокуратурою порушено кримінальну справу проти Запорізької єпархії УПЦ та ГО «Союз православний «Радомир» стосовно вчинення ними дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, що спричинили тяжкі наслідки у вигляді виникнення сутичок та масових заворушень в Запорізькій області та інших регіонах України. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 161 КК України – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Варто зазначити, що єпархію звинуватили в тому, що її представники «допускають вибірковий підхід до здійснення релігійних обрядів, надаючи перевагу тим особам, які проходили обряди хрещення саме в УПЦ-МП, чим ображають почуття громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями».

Також обвинувачі вважають, що представники єпархії УПЦ в Запоріжжі  «принижують національну честь громадян України» тим, що начебто  «засуджують спілкування представників церкви українською мовою».

Знайшлося також правопорушення в тому, що «деякі представники указаних релігійних організацій останнім часом допускають висловлювання за єдність слов’янських православних народів під духовним наставництвом Російської православної церкви».

Доручено дослідження обставин слідчому відділу  Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Попередній запис
В Одеській області поглумилися над храмом УПЦ
Наступний запис
Штурмовики Лаври використовують тактику УНА-УНСО, – політолог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее