1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Західноєвропейська архієпископія руських приходів внесла зміни до Статуту

Західноєвропейська архієпископія руських приходів внесла зміни до Статуту

Західноєвропейська архієпископія православних приходів руської традиції (під юрисдикцією Руської Православної Церкви) провела 25 січня 2020 року позачергові загальні збори. Духовенство і віруючі зібралися в Свято-Сергіївському інституті в Парижі, щоб розглянути зміни до Статуту екзархату. Про це повідомляє сайт orthodoxie.

Нагадаємо, чергові загальні збори, перші після об’єднання з РПЦ, також відбулися у Парижі днем ​​раніше. Присутні на зборах голосували в той день на виборах органів правління Архієпископії.

На позачергових зборах 94% голосів «за» Архієпископія внесла необхідні зміни до свого статуту, щоб його положення відповідали новим умовам, передбаченим грамотою Патріарха Московського Кирила від 3 листопада 2019 року.

Звертаючись до присутніх, митрополит Дубнінський Іоанн (Реннето) зазначив: «У цьому світі нам необхідне тільки одне слово – Слово Боже! І ми, як посланці, служимо свідченням присутності Православної Церкви в наших країнах».

Нагадаємо, приймаючи рішення про возз’єднання з РПЦ, владика Іоанн пояснив, що положення Статуту Архієпископії не забороняють змінювати канонічну юрисдикцію екзархату простою більшістю голосів загальних зборів, як це і було вирішено на Асамблеї 7 вересня 2019 року. У той же час, як зазначав глава Архиєпископії, ніщо не забороняє змінювати Статут вже після переходу в іншу юрисдикцію.

Фото – Jivko Panev.

Попередній запис
В УПЦ КП заявили, що в ПЦУ готують «пакетну перереєстрацію» парафій Філарета
Наступний запис
Патріарх Феодор згадав Митрополита Володимира та «розчулився до сліз», – Говорун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее