1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Закон 5050 щодо оподаткування неприбуткових організацій підписано – Порошенко

Закон 5050 щодо оподаткування неприбуткових організацій підписано – Порошенко

Петро Порошенко під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 18 листопада оголосив про те, що підписав законопроект № 5050 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень оподаткування неприбуткових організацій», спрямований на вдосконалення діяльності неприбуткових організацій та продовження терміну перереєстрації релігійних організацій до 1 січня 2018 року.

Законопроект № 5050 Верховна Рада прийняла ще 6 жовтня, а Президент визначив його як невідкладний. Однак, з невідомих причин, сталася затримка з підписанням і оприлюдненням закону главою держави.

Закон вступить в силу в найближчі дні після його офіційного опублікування. Однак, практична імплементація законопроекту № 5050 після вступу в силу можлива тільки шляхом внесення змін до п. 2 Постанови Кабміну № 440 від 13.07.2016 р.

Кабмін затвердив новий порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій в липні 2016 року. Перереєстрацію повинні пройти в тому числі і майже 35 тис. релігійних громад.

Нагадаємо, 6 жовтня більшістю голосів народні депутати прийняли законопроект № 5050 «Про уточнення окремих положень при оподаткуванні неприбуткових організацій». Він усуває ряд неточностей в Податковому кодексі щодо безприбуткового статусу релігійних організацій.

Попередній запис
Слідами митрополита Олександра
Наступний запис
Громадськість не підтримала розкольницьку ініціативу обмеження доступу капеланів УПЦ до військових

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее