1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Законних підстав забрати Лаври в УПЦ немає, – митрополит Павел

Законних підстав забрати Лаври в УПЦ немає, – митрополит Павел

Влада України передала УПЦ Києво-Печерську лавру за договором оренди, а для його розірвання в держави немає законних підстав, заявив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел в інтерв’ю телеканалу «Россия 24», пише СПЖ.

Зі слів намісника Лаври, розірвати договір можна лише у тому випадку, якщо насельники монастиря порушать архітектурний ансамбль або не зможуть забезпечити збереження пам’ятника.

На думку митрополита Павла, силою забирати монастирі влада не стане, бо такий вчинок зіпсує їхній імідж перед очима виборців та світової спільноти. Навпаки, працівники Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ допомагають насельниками охороняти спокій на території Лаври.

Братія монастиря не заподіяла шкоди архітектурним пам’ятникам, а, навпаки, повністю їх реставрувала. «Поміняли всю каналізаційну систему, перекрили храми, корпуси, розписали храми, деякі корпуси відновили на фундаментах, котрі були раніше. Тому немає ніяких непорозумінь між державою та монастирем», – розповів владика Павел.

Він припустив, що заяви про передачу Києво-Печерської лаври політики роблять у надії на високі бали в передвиборчій гонці, а новий титул Філарета Денисенка назвав «передсмертними зітханнями людини, котра йде на той світ».

Намісник Лаври не розумію, чому деякі представники влади кажуть про декомунізацію, але не беруть приклад з Латвії, Естонії та Молдови. У цих країнах, на відміну від України, після розпаду Радянського Союзу держава повернули Церкві храми та монастирі.

Попередній запис
Суд скасував формулювання «замах на вбивство» у справі про напад єпископа УПЦ КП на Філарета
Наступний запис
Віряни УПЦ села Шпиколоси просять захистити їхню громаду від нападок УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее