1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Займати розкольникам парафії і храми канонічної Церкви – неприпустимо, – польський професор

Займати розкольникам парафії і храми канонічної Церкви – неприпустимо, – польський професор

В інтерв’ю для Спілки Православних Журналістів професор Білостоцького університету, глава кафедри історії Східної Європи доктор Антоній Миронович розповів, що антицерковні законопроекти показують, що українська влада не дуже добре уявляє собі, що таке демократія і церковне життя.

«Взагалі, таких законопроектів не повинно бути, тому що це – дискредитує не тільки авторів законопроектів, але і всю українську владу. Те, що вони доходять до обговорення, означає, що ці люди нічого не розуміють ні в демократії, ні в церковному житті. Це просто політичні прагнення підпорядкувати своєму впливу ще одну сферу життя. Якщо таке питання виникає в демократичній державі – до якої юрисдикції відноситися, – то нехай вони будують свої нові громади, будують свої нові храми, але не займають інші парафії і церкви. Це просто неприпустимо», – пояснив доктор Антоній Миронович.

Крім того, Миронович заявляє, що тільки РПЦ може ставити питання автокефалії для православних, які живуть на території України. Якщо ж цим питанням буде займатися влада, то це обернеться не тільки проти Церкви, а й проти самої держави.

Попередній запис
Представник УПЦ КП вважає українську владу – владою бариг
Наступний запис
Черниці і священики «Київського патріархату» виносили речі видавництва «Ініціал»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее