1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Журналіст з УПЦ КП назвав Епіфанія «московською матрьошкою»

Журналіст з УПЦ КП назвав Епіфанія «московською матрьошкою»

Заслужений журналіст України, «академік української духовності» та біограф Філарета Юрій Дорошенко різко розкритикував поведінку «митрополита» Епіфанія щодо «почесного патріарха» ПЦУ. Про це Дорошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Майстер слова вживає при цьому вислови «троянський кінь», або «московська матрьошка» на марші, іудушка – це Епіфаній Думенко, котрий «вирішив остаточно грати за московською партитурою: розколює новостворену Церкву».

Дорошенко зауважив, що Епіфаній на урочисте свято УПЦ КП «тікає з Києва», а також не дозволяє семінаристам, архієреям і духовенству вшанувати святого митрополита Макарія біля мощів у Володимирському патріаршому соборі.

«Гординя та куратори розпалюють ненависть до Людини, яка збудувала незалежну від Москви Православну Церкву та дала Думенкові все… А Патріарх хоче одного – єдності. Щоб усі архієреї вперше після томоса зібралися разом біля мощів святого митрополита Макарія та помолилися за Україну. В Епіфанія істерика. Піна йде з рота», – яскраво висловлює свої думки Дорошенко.

Також журналіст дорікнув, що Епіфаній «до радості МП-шному Онуфрію» згадує Патріарха Кирила, а Філарета – ні.

«Я думав, що бачив усе. Але такої ницості, підлості ще не бачив. Москві не треба Онуфріів із Агафангелами, все зробить Епіфаній», – підбив підсумки Дорошенко.

Попередній запис
Філарет все ж таки запросив до себе Епіфанія – листом на сайті
Наступний запис
Президент Угорщини анулював громадянство ієрарха ПЦУ Віктора Бедя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее