1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Естонська Православна Церква виступила на підтримку Митрополита Онуфрія

Естонська Православна Церква виступила на підтримку Митрополита Онуфрія

Синод Естонської Православної Церкви (Московського Патріархату) висловився про підтримку канонічної УПЦ. Зі свого досвіду Естонська Церква свідчить, що дії Фанару, вжиті ним на чужих територіях без будь-якого погодження з канонічною Церквою, можуть мати важкі наслідки. Про це йдеться у звернення, опублікованому 2 жовтня на сайті ЕПЦ, повідомляє Спілка православних журналістів.

«Синод Естонської Православної Церкви Московського Патріархату висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку з небезпечним розвитком церковної ситуації в Україні, викликаним односторонніми діями Константинопольського Патріархату, котрий направив двох своїх ієрархів до Києва для реалізації проекту створення української автокефальної Церкви, – йдеться у заяві. – Ми свідчимо на досвіді Естонської Православної Церкви, що подібні дії Константинопольського Патріархату, котрі він чинить без будь-якого погодження з канонічним Священноначалієм, можуть мати за собою тяжкі наслідки як для Православ’я в Україні, так і для єдності Вселенської Церкви у цілому».

Ієрархи ЕПЦ зазначають, що вже сьогодні представниками розкольницьких спільнот України озвучуються плани позбавлення УПЦ її офіційної назви та відчуження її майна на користь створюваної Константинополем нової церковної структури.

У документі також наголошується, що Синод ЕПЦ повністю підтримує позицію Священного Синоду РПЦ, висловлену у його заяві від 14 вересня 2018 року, а також висловлює всебічну підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, єпископату, кліру та свій повноті УПЦ.

Нагадаємо, в Естонії поруч з юрисдикцією ЕПЦ Московського Патріархату нещодавно була створена ЕАПЦ – Естонська Апостольська Православна Церква, котра входить до юрисдикції Константинополя. Якщо кількість приходів ЕАПЦ у кілька разів більша за структуру ЕПЦ, за кількістю вірян, навпаки, значно переважає ЕПЦ МП.

Попередній запис
СБУ: Захоплювачі храмів будуть інспірувати протистояння, тобто працювати на Росію
Наступний запис
Засідання суду по скасуванню реєстрації Десятинної церкви знову перенесли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее