1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ердоган заявив, що грецькі лобісти серед решти «саботажників» ослабляють Туреччину

Ердоган заявив, що грецькі лобісти серед решти «саботажників» ослабляють Туреччину

Ердоган розгніваний «вірменським та грецьким лобі»: президент Туреччини продовжує у своїх виступах на тему пандемії коронавірусу засуджувати «геополітичні сили та акторів», котрі, на його думку, в цій надзвичайній ситуації переслідують плани ослаблення Туреччини. Про це повідомляє  regnum із посиланням на Agenzia Fides (Ватикан).

11 травня Ердоган у якості натхненників «антитурецької ворожості» згадав тих, кого він назвав «вірменським та грецьким лобі». Як заявив президент, «ми сповнені рішучості зміцнювати республіку», і «незадоволені та саботажники не зможуть зупинити цей священний марш».

Зі слів Ердогана, «ми не залишимо місця для ФЕТО, Робочої партії Курдистану, вірменського та грецького лобі та ворожих центрів, що базуються у країнах Персидського заливу. Ми продовжимо розчаровувати тих, хто думає, що вони заганяють нас у кут, сковують ланцюгами, руйнуючи нашу економіку через іноземні фінансові інститути».

Також він заявив, що турецька влада не допустить, щоб «рештки меча» намагались здійснювати діяльність у Туреччині. Вислів «рештки меча», котрий має біблейське походження, у турецькій версії зазвичай використовується як образлива назва християн, котрі пережили різанину вірмен, греків та ассирійців в Османській імперії.

Нагадаємо, представник Мінкультури України Андрій Юраш заявив, що скандал зі звинуваченнями глави Фанару спровокувала «рука Москви».

Попередній запис
«Нам вдалося всіх здивувати», – відома експертка ПЦУ про «онлайн причастя»
Наступний запис
В ЕПЦ заявили, що митрополит на спокої не мав права відлучати від Церкви чиновників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее