1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній у Рівному агітував за президента, який буде «тримати удар»

Епіфаній у Рівному агітував за президента, який буде «тримати удар»

Щоб бути Президентом України, недостатньо бути просто хорошою людиною. Він повинен забезпечувати захист нашої свободи від посягань Росії. Про це Епіфаній Думенко заявив 7 квітня 2019 року в Рівному, повідомляє сайт ПЦУ.

«Не можна забувати, що Україна обороняється проти зовнішньої агресії. І нам потрібно вибирати головнокомандувача, який в стані війни буде здатний забезпечувати захист нашої свободи від посягань Росії, зможе сказати російському президенту “Ні!”. Щодня даватиме відсіч військовим, дипломатичним, економічним, інформаційним, релігійним посяганням на нашу країну», – заявив глава нової церковної структури.

Він пояснив, що українцям треба вибрати верховного головнокомандувача, «який буде тримати удар»: «Ми повинні прийти на голосування і зробити свідомий і відповідальний вибір, ми не маємо це право змарнувати. Ми звільнилися від рабства в СРСР і не маємо права до нього повертатися, ми не можемо звертати зі шляху свободи».

При цьому Епіфаній делікатно не назвав імені кандидата, який, на його думку, успішніше зможе вберегти Україну від повернення в радянське рабство.

Нагадаємо, раніше глава ПЦУ заявляв, що саме Петро Порошенко має зразкові якості керівника. За словами Епіфанія Думенка, вміння Порошенка переконувати людей він вважає для себе «певним зразком».

Коментуючи поїздку Епіфанія в Рівне, в ПЦУ повідомили, що на службі в Свято-Покровському соборі, під час якої глава ПЦУ розповідав про те, як слід голосувати в другому турі, були присутні 10 тисяч осіб.

Водночас у Вікіпедії стверджується, що верхній храм Покровського Собору УПЦ КП, де проходила служба, може вмістити близько 3 тисяч осіб. Чи проходила в соборі реконструкція храму для більшої місткості парафіян, в повідомленні не вказується.

Попередній запис
Митрополит Амфілохій: Сербська Церква терпить утиски від влади Чорногорії
Наступний запис
Патріарх Варфоломій: Вселенський патріархат охоплює всіх, кому передав віру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее