1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Епіфаній: ПЦУ заснована в часи Хрещення Русі

Епіфаній: ПЦУ заснована в часи Хрещення Русі

Глава ПЦУ Епіфаній Думенко вважає, що його організація з’явилась 1031 рік тому – в часи Хрещення Русі. Про це він заявив 20 липня 2019 року в селі Карапиші Миронівського району Київської області.

Зокрема, глава новоутвореної релігійної структури сказав, що «ми в цей історичний рік маємо яскравий приклад того, як Господь чує нас та виконує прохання. В кінці минулого року та на початку цього року ми пережили дійсно історичну подію – за нашими молитвами Господь подарував нам той довгоочікуваний дар свободи та незалежності нашої визнаної Української Православної Церкви (так у ПЦУ продовжують називати свою структуру, – ред.), на котрий наш народ чекав тривалий час».

За словами Епіфанія Думенка, «28 липня цього року ми будемо святкувати 1031-шу річницю відтоді, як наш народ був хрещений, сподобився прийняти віру православну. Відтоді заснована наша помісна Українська Православна Церква».

Він вчергове наголосив, що отримання Томосу – «це великий дар, котрий ми можемо порівняти з актом проголошення незалежності Української держави». На думку Думенка, появлення ПЦУ напряму залежить від державної незалежності: «Якби ми з вами не володіли незалежністю держави, то  у цій державі не могла б появитись єдина Українська Православна Церква».

Попередній запис
Вандали розмалювали фарбою каплицю ПЦУ у Львівській області
Наступний запис
Вітальне слово Предстоятеля Польської Церкви зачитали на конференції в Одесі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее