1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній: ПЦУ виникла завдяки Небесній сотні

Епіфаній: ПЦУ виникла завдяки Небесній сотні

Глава ПЦУ Епіфаній Думенко вважає, що завдяки подвигу героїв Небесної сотні українці отримали об’єднану націю і автокефальну церкву. Про це глава ПЦУ заявив під час панахиди за загиблими учасниками Революції Гідності у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві, повідомляє РІСУ.

«Завдяки їх жертовному подвигу ми з вами сьогодні маємо об’єднану націю, ми маємо відкриті кордони Європейського Союзу, а також ми з вами маємо автокефальну незалежну Українську Православну Церкву, і це плід їхньої жертовності, їхньої любові до своєї Батьківщини, їхньої любові до своїх ближніх»,– зазначив глава ПЦУ.

Нагадаємо, глава Представництва Української Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) звернувся до офіційних осіб ООН, ОБСЄ, ЄС та інших країн у зв’язку з фактами масових порушень прав людини в Україні і реальною загрозою ескалації релігійних конфліктів.

«Здавалося б, добра справа – спроба створення Єдиної Помісної Церкви в Україні – мала би увінчатися примиренням, але замість цього наша країна вражена новими протиріччями і конфліктами»,– зазначив єпископ.

Попередній запис
Єпископ Віктор розповів про реальну статистику переходів з УПЦ в ПЦУ
Наступний запис
На Вінниччині клірик УАПЦ зламав парафіянці палець і вигнав з храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее