1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній прийшов до Авакова скаржитися на недостатню допомогу поліції при захопленні храмів

Епіфаній прийшов до Авакова скаржитися на недостатню допомогу поліції при захопленні храмів

В даний момент глава ПЦУ Епіфаній Думенко перебуває у Міністерстві внутрішніх справ України і намагається потрапити на прийом до Арсену Авакову. Як стало відомо СПЖ з власних джерел, глава церковної структури хоче поговорити про те, що поліція слабо допомагає рейдерам при «перекладі» храмів УПЦ в ПЦУ.

 При цьому нагадаємо, захоплення храмів Української Православної Церкви часто відбуваються саме за сприяння поліції, яка або відсторонено не втручається в те, що відбувається, або, навпаки, стає на бік рейдерів і активно їм допомагає.

Як приклад ЗМІ наводить те, що співробітники правоохоронних органів допомогли прихильникам ПЦУ захопити Свято-Іоанно-Богословський храм у селі Маща Рівненській області, а коли активісти новоствореної структури битами били віруючих УПЦ, які охороняли храм, поліцейські ховалися в службовому автомобілі. Також не надто перешкоджала поліція і загарбникам, які вважають своїм церковний будинок в селі Стінка Тернопільської області, де молиться громада вже захопленого ПЦУ храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

Фото – Facebook.

Попередній запис
«Розколу більше немає»! Апологія «двозначності» в інтерв’ю о. Кирила (Говоруна)
Наступний запис
У Польській Церкві спростували фейк видання Orthodox Times про те, що ПАПЦ не поїде у Йорданію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее