1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній: ми не згодні на перевисвячення

Епіфаній: ми не згодні на перевисвячення

Питання про легітимність висвячення єпископів колишніх УАПЦ і УПЦ КП вже вирішене Константинополем, заявив глава ПЦУ Епіфаній Думенко в інтерв’ю ВВС News Україна.

«Вселенська патріархія, яка мала на це право, прийняла наші апеляції і вирішила взяти нас в сущому сані, тобто в тому стані, в якому ми перебували до цього часу, – повідомив Епіфаній. – Константинополь визнав анафему, накладену на Філарета, недійсною – відповідно, все, що відбувалося досі (зокрема, здійснені ним висвячення) визналося дійсним. Москва не може обмежити дію благодаті Духа Святого».

Відповідаючи на запитання про ймовірність перерукоположення за участю представників Константинополя і Москви як про можливий компроміс для вирішення ситуації, що склалася, «предстоятель» ПЦУ висловив переконання, що «це нереально і неможливо».

«Це шлях, який не призвів би до об’єднання і визнання автокефалії Української православної церкви (ПЦУ, – ред.). Ні український народ, ні ми як ієрархи ніколи не пішли б на перевисвячення», – заявив Епіфаній Думенко.

Нагадаємо, Синод Румунської Церкви попросив у Фанару роз’яснень з приводу законності хіротоній в ПЦУ. Кіпрська Православна Церква також не збирається визнавати ПЦУ в її дійсному статусі, оскільки не визнає дійсність священицьких і єпископських хіротоній в ПЦУ.

Глава Польської Церкви Митрополит Сава заявив, що вважає Епіфанія мирською людиною. Про те, що Епіфаній не є священнослужителем говориться в Заяві Сербської Православної Церкви. Глава Церкви Чеських земель і Словаччини Митрополит Ростислав назвав Епіфанія самозванцем.

Попередній запис
Епіфаній: Філарет не керує Церквою
Наступний запис
Епіфаній вперто називає свою структуру УПЦ та в усьому звинувачує Москву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее