1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній Думенко оформив на ПЦУ два київські монастирі УПЦ КП

Епіфаній Думенко оформив на ПЦУ два київські монастирі УПЦ КП

Зміни у даних двох київських монастирів УПЦ КП – Видубицького та Феодосійського, перереєстрованих на ПЦУ, – вже з’явились у Єдиному реєстрі юридичних осіб. Про це повідомляє СПЖ.

Настоятелем Видубицької обителі, як і до утворення ПЦУ, вважається сам Епіфаній Думенко. Як можна припускати, перереєстрація цієї обителі (номер юридичної особи 19070078) не склала особливих труднощів для ПЦУ.

Більш цікавими є дані, внесені по Свято-Феодосійській ставропігійній обителі, котра зареєстрована під номером 24074121. Її настоятелем, за даними реєстру, залишився Миколай Папіш, а датою закінчення формування статутного капіталу зазначено 30.12.1899 року. Що і як міняли у даних обителі Київського патріархату, залишається незрозумілим.

Про дату формування статутного капіталу Видубицького монастиря, як свідчить копія даних запиту, таких інтригуючих даних немає. Зате, що необхідно зазначити, засновниками обох обителей рахується «Релігійна організація “Київська митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України”», тобто структура, котра з’явилась у якості юридичної особи набагато пізніше дати реєстрації Видубицького та Феодосійського монастирів.

Також необхідно зазначити, що при більш ранній перереєстрації інших юридичних осіб Київського патріархату (поки переважно єпархій) у відомостях про юрособу засновником залишалась «Київська патріархія УПЦ КП». Ймовірно, «Митрополію» ПЦУ стали вносити у якості засновника зовсім недавно, після того, як «Київську патріархію УПЦ КП» винесли до статусу такої, що перебуває у стані ліквідації.

Попередній запис
«Єпископи» Бедь і Зінкевич тягнуть час із перереєстрацією своїх «єпархій»?
Наступний запис
Зустріч Зеленського та патріарха Варфоломія – побажання Держдепу, – Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее