1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній Думенко заявив, що ПЦУ заробить статус Патріархату

Епіфаній Думенко заявив, що ПЦУ заробить статус Патріархату

Вітаючи у Facebook із 30-річчям Всеукраїнського собору Української автокефальної православної церкви, очільник ПЦУ Епіфаній Думенко заявив, що спільною працею ПЦУ досягне утвердження статусу Патріархату.

“Вірю, що так само, як у Богом благословенний час Томосом Вселенського Патріархату була утверджена автокефалія, за яку боролися покоління українських православних, так само спільною працею та з благословенням Матері-Церкви ми досягнемо і утвердження для ПЦУ статусу Патріархату, ідея якого також пов’язана зі згадуваним Собором. Тож вітаю усіх вас, брати і сестри, з цією важливою датою. Нехай Господь дарує всім нам сили та наснагу трудитись на славу Божу і розбудовувати нашу Церкву! А всім, хто потрудився і вже спочив у Бозі – вічна пам’ять!”, – написав Думенко.

Нагадаємо, 30 років тому, 5-6 червня 1990 року проведено Всеукраїнський собор Української автокефальної православної церкви, на якому був обраний предстоятелем «патріарх» Мстислав Скрипник. Згодом ця структура влилась у новостворену ПЦУ.

Попередній запис
На Одещині «єпископ» УПЦ КП заклав будівництво нового храму
Наступний запис
Зеленський та папа Франциск обговорили визволення українців на Донбасі та в Криму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее