1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Епіфаній Думенко вслід за Михаїлом Зінкевичем заговорив про «новий стиль» для Різдва

Епіфаній Думенко вслід за Михаїлом Зінкевичем заговорив про «новий стиль» для Різдва

Глава ПЦУ Епіфаній Думенко заявив, що українці можуть святкувати Різдво «за григоріанським календарем» 25 грудня, якщо вони цього захочуть, повідомляє Главком.

Як він каже, на даний момент складно уявити, скільки часу потрібно для того, щоб змінити дату святкування Різдва Христового зі «звичного для українців 7 січня» на 25 грудня.

Епіфаній впевнений, що Помісні Церкви, що живуть за «новим стилем» використовують не новоюліанський, а світський григоріанський, а тому і «святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ. Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем».

У ЗМІ нагадують, що григоріанський календар у Православ’ї насправді не практикується. За юліанським календарем («старим стилем») Різдво Христове відзначають Єрусалимська Православна Церква, Свята Гора Афон, Грузинська Православна Церква, Сербська Православна Церква, Руська Православна Церква, віднедавна – Польська Православна Церква. За новоюліанським – решта Помісних Церков.

Попередній запис
Глава Албанської Церкви запропонував провести Всеправославний собор з української кризи
Наступний запис
Церковна «незалежність»: США подякували предстоятелю ЕПЦ за визнання ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.