1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екс-нардеп Яворівський заявив, що Адміністрація Президента «веде брудну гру» проти Філарета

Екс-нардеп Яворівський заявив, що Адміністрація Президента «веде брудну гру» проти Філарета

Колишній народний депутат України, нині – політолог Володимир Яворівський заявив у коментарі «Независимой газете», що в Адміністрації Президента України давно ведуть брудну гру проти очільника Київського патріархату Філарета. З його слів, влада намагається прибрати його з проекту ЄПЦ як людину, особистість котрої гальмує процес отримання Україною церковної автокефалії.

«В адміністрації Порошенка давно ведуть брудну гру проти патріарха Філарета, кажуть, що наш владика «старенький і хворий», – зазначив Яворівський. – Розумію, що у переговорах з Патріархом Варфоломієм стосовно автокефалії Порошенкові треба буде піти на компроміси. Але не ціною Філарета, котрий біля 30 років відстоює ідею незалежної національної української церкви. Філарет – глава церкви, котра підтримує національну політику своєї держави і свого народу».

Раніше у ЗМІ вже з’являлась інформація про те, що на Банковій намагаються переконати Філарета піти на відпочинок. Поки він залишається на чолі структури, котра претендує на визнання з боку Константинополя, Томоса про автокефалію не буде, бо Філарет під анафемою. Втім, ані зняти анафему, накладену РПЦ, ані дарувати розкольницькій групі автокефалію Константинополь не може, бо це погрожує скандалом у всьому Православ’ї. 

Попередній запис
Митрополит Лука: Чиновники готують «масовку» на хресний хід УПЦ КП у Києві
Наступний запис
Порошенко програв в «автокефальному питанні» Новинському – політолог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее